Vad är ångest, depression och ptsd egentligen?? Min förklaring kommer här

Efterfrågan har varit stor om att berätta mer om vad ångest, depression och ptsd är, och vad för behandlig jag beöver mot dem diagnoserna. 
 
Jag ska försöka att öppa upp mig så mycket jag kan och orkar utan att det blir jobbigt för mig. Detta är ett ganska känsligt och är ett jobbigt ämne för mig att prata öppet om, men jag ska försöka för eran skull. 
 
Jag är ingen läkare eller så vill jag säga först, så mina ord kan vara fel så lyssna inte på mig till hundra procent. Jag skiver om vad jag vet och vad jah har hört från läkare.
 
Min ptsd är ju en diagnos jag fick diagnotiserad för någon månad sen. Ptsd inneär att man får trauman av saker man har upleft som jobbiga eller obehagliga i sitt liv, som kommer att påverka ens sätt att leva i flera månader eller år efter händelsen. Som ett exempel om man har blivit våldtagen av en vist gäng av personer så kanske man avskyr eller tycker mindre om såna personer sen och unviker dem väldigt länge, man kanske vart utsatt för det här på en speciell plats, då undviker man att vista sig på den platsen. Ni kanske fattar vinken nu. Man håller sig långt borta från saker som man tycker har varit obehaglig och kanske tackar nej till saker pga det. Man kan få en massa mardrömar och bilder om händelsen och man reagerar med en kraftig ångest eller får fysiska reaktioner. 
 
Ångest får man ofta om man stressar mycket, har varit med om svåra familjerelationer eller andra relationer, skilsmässor, varit med om att någon har dött, besked om sjukdom. Men ångest kan också bildas av alkohol och droger. Ofast när man får ångest: slår hjärtat hårt, man får ont i magen, man blir yr och får svårt att andas, man kan börja svettas och känna sig varm. Man kan även känna sig kissnödig. Träna och att röra på sig är bra för att lugna ner sig och för att dämpa sin ångest. Fysisk aktivitet är alltid bra för att ha ett bra mående. 
 
Depression är ofta att man känner sig nerstämd, trött och har ingen energi att göra saker under en väldigt lång period.  Sjukdomen gör att man får svårare med känslor, och gör det svårare att klara av sin vardag. Vid svårare depressioner behöver man ta till med läkemedel. Och det är en svårare depression jag är nere i så jag går på medeciner. En del med depressioner blir även sjukskrivna. 
 
Jag hoppas att detta var lite mer information om vad dem olika diagnoserna/sjukdomarna är för något och lite om vad orsakerna till dem kan vara. Om det forfarande är något ni vill veta som jag inte har nämt så är det bara att skriva i kommentarerna.
 
 Kommer inte gå in på hur jag kommer jobba bort mina diagnoser eller om vilka händelser jag har varit med om i ett inlägg utan det tar jag eller snackar öppet med folk jag liter på och känner mig trygg oss. Frågan är fri att ställa men alla kan inte förvänta sig ett svar. 
 
Tack för förståelse 💖